konsekvenser af det usunde liv

350.000 danske folk regner man med i dag lever med et for højt tryk i blodet, uden de selv er bevidste om det. Problemet er, at det ikke er ofte, at der kommer nogle synlige karakteristika på for højt blodtryk. Det kan næsten kun opdages med en måler til blodtrykket.

Nogle af de karakteristika på for højt tryk der dog godt kan findes er, bl.a.: hovedpine, træthed og svimmelhed. Normalt efter lang tid med for højt tryk i blodet kan det dog sagtens komme til udtryk med karakteristika på hjertesvigt og beskadigelse af nyrer, øjne og hjerne. Hvis man har nogle af disse karakteristika bør man opsøge egen læge.

Der er mange knap så heldige virkninger af længerevarende højt tryk, man er ikke desto mindre interesseret i, at opdage for højt blodtryk tidligere så vi kan starte behandlingen tidligt. Nogle af de konsekvenser der bl.a. kan være en følge af for højt blodtryk er bl.a.: blodprop i hjertet, hjertesvigt og meget mere.

Selvom der er en hel del danskere der har for højt tryk uden, at være vidende om det. Er det faktisk ret enkelt, at teste for for højt tryk i blodet. Dette kan laves med et blodtryksapparat, som kan erhverves til privatbrug. Med en blodtryksmåler er det muligt, at måle blodtrykket derhjemme på næsten set ingen tid. Man kan selvklart godt søge doktoren der også har en måler til blodtrykket, de kan benytte til, at måle dit tryk. Men især for ældre personer eller folk der lever virkelig usundt, kan det anbefales, at man måler trykket systematisk og her kan man med fordel benytte en måler til blodtrykket.

Når man benytter sin måler til blodtrykket skal man helst få et resultat på under 140/90 mmHg, ellers betyder det, at man har for højt tryk. Dersom du anvender din egen måler til blodtrykket og måler et for højt blodtryk bør du kontakte din læge, sammen kan I så finde ud af hvad man skal gøre herfra.

Man skal helst opdage for højt tryk, så rask som overhovedet muligt. Derfor kan man med fordelagtighed bruge sin måler til blodtrykket hver eneste dag. Det tager kun et par minutter hver dag, at bruge sin måler til blodtrykket og så er man sikret. Man skal heller ikke frygte for, at benytte en måler til blodtrykket, det er nemlig ikke en ting der gør ondt, det strammer muligvis en smule om armen.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.