lungens kapacitet

FIREHUNDREDETUSINDE så mange,  danskere går man ud fra, at der er ramt af rygerlunger. Mange af dem trods alt kun i en mild grad og uden, at de selv er bevidste om det. Men det kan få alvorlige virkninger for adskillelige af disse personer såfremt de ikke opdager, at de er ramt af rygerlunger i tide.

Det er nemlig uheldigvis ikke muligt, at kurere rygerlunger i dagens danmark og i en stor del fald kan det være livsfarligt. Det er kun muligt, at forebygge og dette kræver, at du opdager sygdommen i tide.

Rygerlunger er et tilnavn, som sygdommen KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM har fået. Dette er en følge af , at det er en sygdom der mest rammer rygere. Man går ud fra, at 80 % af dem der har rygerlunger er rygere eller tidligere rygere.

Rygerlunger eller KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM er hvis pulmos bliver brudt ned og du følgelig får en nedsat funktion i lungerne. Der vil være en selvfølgelig nedbrydelse af lungerne i takt med, at du bliver ældre. Ved rygelunger bliver lungerne dog brudt ned kraftigt hurtigere, end hvad der regnes for det normale.

Dette betyder, at du har behov for, at få en god del mere vakuum ned i pulmos. Personer med rygelunger vil altså kende følelsen af, at skulle hive efter vejret. Det vil således også være mere svært for folk med rygelunger, at dyrke nogle former for anatomisk handling.

Efter længere tid med rygelunger kan du også risikere, at dine lunger i sidste ende er så brudt ned, at du har brug for hjælp fra maskiner til, at få luft. Til syvende og sidst kan rygelunger ende med døden. Det er af den grund en sygdom du meget gerne vil slippe for, at skulle kæmpe med.

Det giver sig selv, at en af de letteste måder, at forebygge rygerlunger på er ved, at holde op med, at ryge. Det er ikke desto mindre imidlertid ingen sikkerhed for, at du ikke efterfølgende får rygerlunger, men det mindsker risikoen. Ligeledes kan du også få et spirometer til brug hjemme, med sådan et apparat er det muligt, at undersøge sin lungekapacitet. Dette kan benyttes til, at beslutte hvorvidt du er ved, at udvikle rygelunger.

Hvis du får et udfald der tyder på nedsat kapacitet i lungerne er det vigtigt, at du opsøger læge. Sammen skulle i så utrolig gerne kunne lave et program til forebyggelse, der forhindrer, at sygdomme kan udvikle sig mere.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.