rygende lunger

400.000, så stor en gruppe af danskere estimerer man, at der lider af rygerlunger. En god del af dem trods alt kun i en mild grad og uden, at de selv er klar over det. Men det kan få voldsomme konsekvenser for en hel del af disse mennesker såfremt de ikke opdager, at de er plaget af rygerlunger i ordentlig tid.
Det er nemlig desværre ikke muligt, at helbrede rygerlunger på nuværende tidspunkt og i mange tilfælde kan det være livsfarligt. Det er kun muligt, at undgå og derfor er det nødvendigt, at man opdager sygdommen i tide.
Rygerlunger er et tilnavn, som sygdommen KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM har fået. Dette skyldes, at det er en sygdom der mest rammer rygere. Man går ud fra, at 80 % af dem der har rygerlunger er rygere eller tidligere har røget.
Rygerlunger eller KRONISK OBSTRUKTIV LUNGESYGDOM er når pulmos bliver brudt ned og man ligegodt får en mindsket lungefunktion. Der vil være en selvfølgelig nedbrydning af lungerne i takt med, at man bliver ældre. Ved rygerlunger bliver lungerne dog brudt ned meget hurtigere, i forhold til hvad der er normalt.
Dette betyder, at man har behov for, at få meget mere tomrum ned i pulmos. Folk med rygerlunger vil følgelig genkende
fornemmelsen af, at være nødt til at hive efter vejret. Det vil på den måde også være sværere for folk med rygerlunger, at demonstrere nogle typer for legemlig aktivitet.
Efter længere tid med rygelunger kan man også risikere, at dine lunger til sidst er så nedbrudte, at man har behov for hjælp fra maskiner til, at trække vejret. I sidste ende kan rygerlunger medføre døden. Det er af den grund en sygdom man meget gerne vil slippe for, at skulle kæmpe med.
Det giver sig selv, at en af de nemmeste måder, at undgå rygerlunger på er ved, at holde op med, at ryge. Det er ikke desto mindre imidlertid ingen sikkerhed for, at man ikke senere får rygerlunger, men det mindsker chancen. Ligeledes kan man også købe et spirometer til brug hjemme, med sådan et apparat er det muligt, at måle sin lungekapacitet. Dette kan benyttes til, at beslutte om man er ved, at udvikle rygerlunger.
Hvis man opnår et udfald der indikerer nedsat kapacitet i lungerne er det meget vigtigt, at man opsøger læge. Sammen skulle I så utrolig gerne kunne konstruere et program til forebyggelse, der forhindrer, at sygdomme udvikler sig endnu mere.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.