det smarte apparat

En PEP-fløjte er et simpelt, men smart lille apparat, som utrolig mange af vores landsfæller har glæde af i det daglige. Endnu mange kunne ikke desto mindre med fordelagtighed anvende en PEP-fløjte. Med en PEP-fløjte har du nemlig lejlighed for, at blive fri for den slim som nogle kan bevidne hober sig op i lungerne.

Det er dog navnlig mennesker med en lidelse, der kan få mucin i lungerne. Det gælder bla. KOL patienter og i en del situationer også lungefibrose patienter. Det er blot meget få situationer hvor mennesker der ikke har en lungesygdom vil kunne gøre brug af en PEP-fløjte.

KOL er en lungesygdom, der rammer rigtig mange af vores landsmænd. Forudsat du ikke selv lider af KOL eksisterer der en fornuftig chance for, at du kender en del andre der gør. KOL er en varig lidelse og der eksisterer af den grund ikke mulighed for, at blive fri for sygdommen igen, når du først har fået sygdommen. Man har dog i dag mulighed for, at bremse udviklingen af KOL rimeligt, så du ikke bliver endnu mere irriteret af den. Det kræver dog, at du mærker sygdommen, så du kan begynde behandlingen.

KOL betyder kronisk obstruktiv lungesygdom og er en lidelse, der mest rammer seniorerne. Mange vil være imellem 50-60 år når de rammes af KOL. KOL er ikke desto mindre en lidelse der udvikler sig løbende over mange år og du kan af den grund sagtens have KOL i mange år forinden det kan blive opdaget. KOL er som sagt en lungesygdom og noget af det, der kan komme pga. KOL er mucin i lungerne. Det er egentlig ikke livstruende, men kan være meget generende for den der har besværligheder med mucin i lungerne.

Det kan som KOL-patient godt svare sig, at anskaffe en PEP-fløjte. En PEP-fløjte er normalt ikke udpræget dyr og så kan du få fornøjelse af fløjten i rigtig lang tid. Det kan godt svare sig, at skifte fløjten ud engang imellem, men den vil normalt kunne benyttes rigtig mange gange inden fløjten skal udskiftes.

Det smarte ved en PEP-fløjte er også, at den er smart, at benytte. Alt du skal gøre er, at puste en gang imellem i fløjten og så skulle mucin gerne forsvinde. Slimet i lungerne vil indtræffe igen og så skal du udelukkende repetere pustene i din PEP-fløjte.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.