typer af blod

Der kan være forskellige grunde til, at du gerne vil vide din blodtype. For mange er det overvejende for sjovt, at du gerne vil vide din blodtype. Men der kan også være noget praktisk i det, hvis du f.eks. kom ud for en ulykke hvor du har brug for, at modtage blodplasma. En stor del går rundt med et bitte kort i deres pung med ens blodtype, så du hurtigt kan få det blodplasma du skulle få brug for.

Hvis du får brug for, at modtage blodplasma er det nemlig enormt vigtigt, at du får det rigtige blodplasma. Der svarer til ens egen blodtype. Hvis ikke du modtager den rigtige slags blodplasma kan det have uheldige følger. Som regel vil man yderligere også foretage en blodtype test inden du giver blodplasma til en patient. For at sikre sig, at blodtypen er korrekt.

Men du kan også teste blodtype uden, at skulle til lægen eller på hospitalet. Test blodtype derhjemme ved hjælp af Eldoncard. Eldoncard blodtypetest kan bestemme ens blodtype ved, at kortlægge de antigener der sidder på ydersiden af dit blodplasma. Det kræver derfor, at du prikker hul på fingeren, så du får en blodplasmadråbe, at teste med. Det er dog ikke noget pinefuldt og ikke noget, som du bør være bange for. Selvom det kan være en overvindelse for nogle.

Blodtypekortet der bestemmer ens blodtype vil komme med et resultat indenfor kort tid. Resultatet er i form af et mønster, som du kan jævnføre med manualen og sådan beslutte

din blodtype. Blodtypekortet kan herefter udfyldes med ens egne informationer og lagres. Hvis du laminerer det kan du blandt andet lagre det i pengepungen, så du har det på dig hvis der ville blive brug for det.

Test blodtype en eneste gang og man behøver aldrig, at have i sinde, at teste sin blodtype på ny. Ens blodtype forandrer sig nemlig ikke i løbet af livet, så vi har altid den samme blodtype.

Hvis man er donor vil der ligeledes blive taget en test blodtype, som du hyppigt vil få oplyst på dit donorkort. Hvis du er donor behøver du derfor ikke selv, at foretage en test af din blodtype.

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.